måndag 14 februari 2011

05 Vad är kärlek

Finns något som evig kärlek eller är det bara ett sätt att romantisera ett förhållande mellan två personer? Finns det kärlekspar som lever för evigt tillsammans eller är det bara en dum verklighet som filmerna har fått oss att tro på?

Det finns för mig många olika sorters kärlek. Det finns kärleken till djur, kärlek till sin partner, kärlek till sina vänner/sin vän och det finns även kärlek till sina föräldrar, även om jag inte känner några varma känslor för mina. ( läs 03 mina föräldrar)
Kärlek är något som inte riktigt går att definiera eller rättar sagt det känns svårt att beskriva det med ord, det är en så stark känsla som man hyser mot de som visar sig vara kärleksfulla tillbaka, pålitliga och trygga. Kärlek kan vara livsviktigt men också livshotande om man råkar ut för  den sårande sorten. Men när man upplever den där underbara kärleken, det intima bandet mellan en själv och en annan så känns det för underbart och man undrar när det kanske ska upphöra och hur man ska kunna överleva utan kärleken.
Det är lätt att bli sårbar när man är i ett förhållande till exempel, man litar väldigt mycket på den personen som man lever med och man förväntar sig att den personen ska vara pålitlig och ärlig mot en men när det visar sig att det är annorlunda är sanningen förkrossande smärtsam. Kärleken är en lek med känslor och ord. Dumma sidor hos en som svartsjuka, falskhet, oro, otrohet kan bli förödande känslor som helt enkelt kan förstöra ett förhållande.
Kärlek är underbart men samtidigt fruktansvärt lätt att bli förstörd av.
Sådant som olycklig kärlek är fruktansvärd, varje gång någon är falsk mot en och sviker en blir det desto svårare att återigen våga tro på någon annan.

Mitt förhållande till kärleken är väl okej, det är svårt att lita på någon men om man försöker så brukar det funka. Så länge man inte glömmer bort sig själv så går allt oftast bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar